Jeugd

Tekst over jeugd

Wat zegt onze jeugd?

Lid 1

Ik, Theo Tebarts, ben al bijna 60 jaar lid van Les Montagnards. Mijn oude buurman Jan Knoops heeft mij bij de fanfare gebracht. Hij speelde bugel en dat vond ik zo’n mooi geluid dat hij mij aanspoorde om ook op een instrument mee te blazen, dat heb ik toen direct gedaan.
Met Jan heb ik vaak thuis gerepeteerd en ik heb daarnaast ook nog muziekles van Gerrit Stoffelen op de muziekschool gehad.

Vele jubilea heb ik met de fanfare meegemaakt en in de loop der tijd hebben we natuurlijk ook veel optredens gedaan. Ik ben met de fanfare op vele plaatsen in Nederland en Duitsland geweest, altijd waren dit hele leuke reisjes.

Ik zit nu nog steeds bij de fanfare omdat ik zelf muziek maken leuk vind en natuurlijk omdat we er andere mensen daarmee blij kunnen maken.

Mijn slogan: “muziek maakt slim!"

Lid 2

Dertien jaar geleden (ben nu 52) ben ik begonnen met les op bugel. Omdat live muziek me ooit geraakt heeft. Dat is een van de redenen waarom ik het nog steeds geweldig vind om bij de fanfare te spelen. Samen, van jong tot heel oud in een orkest, da’s al uniek in een hobby, ieder op eigen niveau, zo mooi mogelijk je instrument bespelen en dat dat samenkomt. Dat is genieten en geeft een kick! Je speelt bij de fanfare verschillende stijlen muziek, klassiek tot modern, voor alle momenten, alle emoties. Je mag heel verschillend zijn, het is een sociaal gebeuren. In de pauzes, (na) de repetitie, een concert/reis, bbq of het Ceciliafeest, het is keigezellig. Ik kom er graag voor terug nu ik niet meer in Bergen woon.

Lid 3

Hallo,

Ik zit vanaf dit jaar bij de fanfare en ik vind het heel leuk, iedereen is heel vriendelijk, en als je vragen hebt vinden zij het ook helemaal niet erg om je te helpen. De fanfare is goed geregeld en ik voelde me snel thuis!

Groeten,
Nardeen Thomas