Jeugdorkest

Al vele jaren hebben de verschillende fanfares en harmonie binnen onze gemeente een jeugdorkest of een vergelijkbare samenspeelgroep waarin muziekleerlingen met heel veel plezier gezamenlijk musiceren. Dit orkest kan gezien worden als opstap naar de ‘grote’ fanfare of harmonie.


Vanaf september 2014 zijn de jeugdorkesten van Bergen, Well, Wellerlooi en Siebengewald samengegaan en vormen zij het jeugdorkest gemeente Bergen.


Voor de meeste jeugdleden van ons orkest geldt, dat zij eerst een aantal jaren spelen bij het jeugdorkest voordat zij tot de fanfare of harmonie toetreden.


Het jeugdorkest bestaat uit jeugdleden die in opleiding zijn voor het diploma A, tot jeugdleden met diploma D. Daarnaast worden voor de grotere instrumenten zo nu en dan ook enkele oudere “jeugdleden” van de Fanfare of de harmonie gevraagd, voor versterking tijdens optredens. Het jeugdorkest heeft een eigen muziekprogramma, een eigen activiteitenprogramma en staat sinds september 2015 onder leiding van dirigent Miko Derks.


Het repeteert wekelijks op vrijdagmiddag tussen 16.45u en 17.45u in de evenementenzaal van Den Asseldonk.