Bergse samenwerking leidt tot Scrooge-musical


Zondag 17 december presenteert Les Montagnards het slotstuk van haar drieluik aan jubileumactiviteiten. In de Petruskerk wordt de musical ‘Scrooge – een muzikale Kerstbeleving’ uitgevoerd. Daar waar het hele jaar van de fanfare al in het teken stond van het jubileum vieren mét de Bergse samenleving, wordt hier nog een bijzonder hoofdstuk aan toegevoegd.

Deze musical is weer een mooie samenwerking van Bergse deelnemers. Want naast dat de fanfare uiteraard voor de muziek zorgt, zal musicalschool Musical Kidz de hoofdrollen op de bühne voor hun rekening nemen. Daarnaast zijn er nog de kinderen van basisscholen De Klimop én De Fontein die een bijdrage leveren. Ook voor entertainment rondom het programma is er een mooie samenwerking gezocht. Dorpsraad Bergen en Jong Nederland Bergen nemen dit voor hun rekening. Zo worden alle bezoekers voorafgaand aan de voorstelling ontvangen bij de Mariaschool, hier is gelegenheid voor een hapje en een drankje, waarna men geheel in stijl naar de kerk begeleidt zal worden. Op deze manier wordt het een heus Bergs Kerstspektakel en daarmee een mooie opmaat voor de aanstaande feestdagen.

Deze zondag zijn er maar liefst 2 voorstellingen (14.00 & 16.00u) waardoor er totaal zo’n 500 bezoekers ontvangen kunnen worden. De entree is gratis, maar om zitplaatsen te kunnen garanderen dient iedereen wel over een entreekaart te beschikken. Verreweg de meeste kaarten zijn al verspreid, maar er zijn er nog enkele te reserveren via info@lesmontagnards.nl. U kunt uw fysieke kaart dan voor aanvang bij de Mariaschool afhalen.

Met deze musical wordt ook aan de traditie van het jaarlijkse Kerstconcert van Les Montagnards een verrassende draai gegeven. Een herkenbaar verhaal, prachtige muziek, vermakelijk toneelspel en een tot theaterzaal omgebouwde kerk. Dit biedt voldoende ingrediënten voor een mooi slotstuk van het 125-jarig jubileum van deze fanfare.